fényszóró felújító szett

A Mipa Fényszóró felújító rendszer ideális magas minőségű fényszóró-javításra.

A Fényszóró felújító rendszer ideális magas minőségű fényszóró-javításra (kopás, mattulás, sárgulás, karcosodás és a kőfelverődés miatt keletkezett sérülések, illetve nem megfelelő átlátszóság javítására). A fényszóró optikája szinte teljesen újként fog hatni, ami jelentősen felértékeli a megjelenést. Így elkerülhető a lencsék professzionális újra lakkozása, ami költséges és munkaigényes folyamat.

A fényszórót az alábbiak szerint kell javítani:

1. lépés – Tisztítás és csiszolás

A felületet alaposan tisztítsuk meg Mipa WBS Reiniger Final anyaggal. Oldószer alapú tisztítószereket nem szabad használni, mert megoldhatják a PC műanyag fényszórókat. Azokat a felületeket, amelyeket nem szeretnénk lakkozni, ragasszuk le, takarjuk ki.

Száraz csiszolással csiszoljuk meg a fényszórót (a legjobb excenteres csiszológéppel) az alábbi sorrendben:

– Ha szükséges a mélyebb karcokat durva csiszolóval P 240 – 320 csiszoljuk meg.
– A teljes fényszórót P 400 csiszolópapírral alaposan csiszoljuk meg a (gyári UV színtelen lakkot) az alapfelületig
– Köztes csiszolás P 600.
– A végső csiszolást vizesen vagy szárazon tegyük, P 1000 – P 3000 csiszolóval. P 1000 = lila, P 2000 = narancs, P 3000 = piros

2. lépés – Tisztítás és alapozás

A felületet tisztítsuk meg Mipa WBS Reiniger Final anyaggal. Alapozó: Mipa WBS PC-Primer A sprayt felhordás előtt alaposan rázza fel. Egyenletesen és vékonyan vigye fel a fényszóróra, szárazréteg vastagság 5 – 10 μm. Köztes átszellőztetési idő a színtelen lakk felhordás előtt kb. 35 – 45 perc legyen szobahőmérsékleten.

3. lépés – Lakkozás

Színtelen lakk: Mipa 2K-Klarlack Erősen rázzuk fel használat előtt. Festés előtt a piros kupakot távolítsa el és a spray flakon aljára helyezni és kattanásig benyomni. Ismét rázza össze legalább 2 percig! Végezzen próbafújást! A szórási távolság: kb. 25 cm. A 2 vékony réteget az egész felületre fel kell vinni, a fújások között kb. 2 – 3 perc átszellőztetési időnek szobahőmérsékleten el kell telnie. A következő 2 – 3 perc köztes átszellőztetési idő után a 3. rétegnek egy ejtő rétegnek (ködölés) kell lennie. Az összes száraz rétegvastagság 40 – 50 μm.

Fazékidő kb. 5 – 6 óra

2018.03.20.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük