Autóipar

A nemzetközi gépjárműfényezés színspektruma 50.000 különböző színárnyalatból áll, és ehhez évente – az ügyfelek igényeihez és az új pigment technológiákhoz való alkalmazkodás miatt – több száz új árnyalat adódik hozzá.

E színárnyalatok mindegyikének
– pontosan,
– azonnal és
– a kívánt mennyiségben
történő előállítása, csak bonyolult színező-rendszerek használatával lehetséges.

A MIPA festékrendszerekkel mindössze néhány alapkomponens és számítógép segítségével bármilyen kívánt árnyalat előállítható. A személygépjárművek mellett a MIPA külön festékrendszert fejlesztett ki a haszongépjármű – mezőgazdasági és tehergépjármű – ágazat számára.

Egy gépjármű bevonatának tartósságát és megjelenését nem csupán a legfelső bevonat határozza meg, hanem abban minden – a záró réteg alatt lévő – alkotóelem fontos szerepet játszik, melyeket a MIPA saját maga állítja elő, így ezek a termékek tökéletesen alkalmazhatók és kompatibilisek egymással.

Mipa OC keverőrendszer –  VOC 420-as minőség

A Mipa OC rendszer High-Solid minőségű 2K-akril festékekből álló rendszer, mely kevesebb, mint 25 alapszínt tartalmaz. Ezek a magas koncentrátumú festékek más, színtelen kötőanyagokkal használva további festékminőségek alapjául szolgálnak, VOC tartalmuk < 420 g/l.

Mindenegyes Mipa kötőanyag egy új festékrendszert hoz létre a teljes színskála lefedésével, így minden színárnyalat kikeverhető alacsonyabb szárazanyag-tartalom mellett 2K-akril, valamint a kétrétegű minőségben.

A Mipa OC festékfelületek foltosodás mentesek és az időjárási tényezőkkel szemben rendkívül ellenállóak. A kimagaslóan magas szárazanyag tartalom, az első osztályú pigmentek és az egyéb csúcsminőségű alapanyagok átlagon felüli ellenálló képességet és kemény felületet eredményeznek, mindeközben a festék megőrzi kiváló rugalmasságát.

Mipa BC keverőrendszer

Modern, csúcs technológiájú, megbízható és stabil keverőrendszer, a lehető legkevesebb szín felhasználásával került lefedésre a kétrétegű festékek és az effektszínek teljes színskálája. A rendszer számos előnyt kínál felhasználójának:

• használata egyszerű, nem igényel speciális technikát,
• gyors száradási idő, ezáltal a fényezés folyamata felgyorsul,
• kiváló takaróképesség, mivel jelentősen magasabb a pigment tartalom más kétrétegű rendszerekhez képest,
• a magas takaróképesség miatt, alacsonyabb anyagfelhasználás,
• kisebb károsanyag-kibocsátás más oldószertartalmú rendszerekkel szemben.